НОВИНИ

Урсула фон дер Лайен ще работи и живее в Еврокомисията

Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не само ще работи, но и ще живее в сградата на комисията. През седмицата тя ще обитава помещение от 25 квадратни метра, което се намира непосредствено до кабинета й и което в момента се ремонтира за нуждите й.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:30, 04.10.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Докато беше военен министър на Германия, фон дер Лайен живееше в сградата на министерството в Берлин, а през уикендите се прибираше във фамилното имение край Хамбург, където живее със съпруга си и част от децата си.

Като председател на Еврокомисията тя смята да продължи традицията и през седмицата да нощува в помещение близо до кабинета си - на 13 етаж в Берлемонт - седалището на комисията.

Според екипа на фон дер Лайен по този начин тя ще пести пари за охрана, тъй като сградата на Еврокомисията така или иначе се охранява денонощно. Тя ще пести и време за пътуване и ще избягва прочутите брюкселски задръствания сутрин.

Предишният председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер живееше на хотел в Брюксел, за който плащаше над 3000 евро месечно. Според германски медии заплатата на фон дер Лайен като председател на Еврокомисията ще бъде над 30 000 евро месечно или около 400 000 евро годишно. За сравнение, възнаграждението на германския канцлер Меркел на година е около 300 000 евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава разследването на Тръмп по случая със сина на Байдън
Продължава разследването на Тръмп по случая със сина на Байдън
​Патриотите внасят поправки в Закона за съдебната власт
​Патриотите внасят поправки в Закона за съдебната власт