НОВИНИ

Установена е самоличността на убитите в Негован

МВР разкри самоличността на убитите мъж и жена, намерени край Негован. Мъжът е бивш треньор по борба, а жената е негова съпруга. Непотвърдена е засега информацията, че полицията е заловила извършителите на тежкото престъпление.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова Иво Никодимов
15:17, 28.08.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

На този етап от МВР потвърждават единствено, че е изяснена самоличността на двамата убити, както и че продължават експертизите и разследването. Според близки до семейството обаче става дума именно за бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна. Атанасов е бил треньор в „Олимпийски надежди”, работил е с деца от Нигерия, които са идвали на лагери в България. Вижте още в следващия репортаж.

Според съседи 75-годишният Йордан Атанасов и 70-годишната му съпруга живеели от 2-3 години в квартал "Иван Вазов". Не са ги виждали обаче от около месец.

Днес пред блока, където живее семейството, дойде приятелка на дъщеря им, която от години живее в Нигерия. Разказва, че именно дъщерята звъннала преди два дни в полицията, за да сигнализира, че няма връзка с родителите си от около месец.

Нина Стефанова, близка на семейството: Последно са били на някакво опело преди 40 дни и тогава близка на майката се обадила на моята приятелка и казала: издирвам майка ти. Не мога да я намеря. Тогава и аз започнах да чета по-усилено. И казах: имам предчувствие. И дрехите, които бяха снимали и те ми говорят.

Съседи споделят, че вчера на адреса е имало полиция. Вдигнат е и автомобил, който по описание отговаря на колата на жертвите. По непотвърдена информация полицията е задържала двама заподозрени за тежкото престъпление. Познавали от скоро семейството, а предполагаемият мотив са пари.

;

Припомням, че телата на убитите бяха намерени преди 10 дни във водоем край Негован. По-късно полицията разпространи снимки на дрехите, с които са били облечени жертвите и на ключове от автомобил, намерени на мястото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът инспектира разкопките на Малтепе
Премиерът инспектира разкопките на Малтепе
Горски пожари в близост до Атина мобилизират над 40 пожарникари
Горски пожари в близост до Атина мобилизират над 40 пожарникари