НОВИНИ

​Ути Бъчваров представя нова кулинарна книга

Ути Бъчваров с нова кулинарна книга. Във "Вкусната Европа" водещият представя 100 от най-добрите рецепти на Стария континент. Освен апетитни предложения из страниците ще открием и интересни истории за всяка една от тях.

Айше Сали
от Айше Сали
21:17, 14.12.2018
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Вкусните гозби осмислят всяко пътешествие и дори се превръщат във визитна картичка. Разказват за народите, създават приятелства, а понякога побеждават стари вражди.

Ути Бъчваров, телевизионен водещ: Храната е начинът човек да пътува интересно, да пътува любопитно и да успее да открива освен музеите да открива и местата, където се раждат определени шедьоври и тези шедьоври. В големите градове, малко зад центъра се крият онези ресторантчета и онези пазителки на вкуса, които трябва да бъдат търсени.

Задушено по фламандски, шкембе по римски и празничен сладкиш от Ватикана са сред предложенията на Ути. Според него обаче, най-вкусна е споделената храна. Чувството му е познато и от срещите с новодомците в България.

Ути Бъчваров, телевизионен водещ: Цар-господар е свинското, а рибата е онова, което хората си мечтаят да опитат като нещо по-революционно и по-нетрадиционно.

Глобализацията не отминава и специалитетите по света. Но за да запазим истинския вкус, водещият съветва да не забравяме рецептите на нашите баби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов пред Панорама: Винаги съм за една силна и обединена Европа
Бойко Борисов пред "Панорама": Винаги съм за една силна и обединена Европа
Намерен е младежът, бедстващ в Пирин без вода и храна
Намерен е младежът, бедстващ в Пирин без вода и храна