НОВИНИ

Утре ще гледат мярките за неотклонение на задържаните служители на ДАИ

Специализираният съд ще разгледа утре мерките за неотклонение на арестуваните за корупция инспектори от Автомобилната администрация. За 7 от задържаните специализираната прокуратура ще поиска "задържане под стража", за двете жени, които също са с обвинения, ще бъде поискана парична гаранция, съобщи главният прокурор. Сотир Цацаров допълни още, че по случая "ДАИ" ще бъде разпитан и транспортният министър Ивайло Московски.

bnt avatar logo
от БНТ
16:35, 01.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Сотир Цацаров - главен прокурор: Предстои през следващата седмица в началото, на следващата седмица разбира се да бъде призован на разпит в качеството му на свидетел министърът на транспорта - той е органът, който е осъществил предложението и на практика изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" е структура на ръководеното от него министерство. Така че при всички случаи, той трябва да отговори на въпроси, които ще му бъдат поставени от разследващите органи.

Сотир Цацаров припомни, че откритите и иззети суми са впечатляващи. Както вчера ви съобщихме, част от парите бяха намерени в тайник в гардероб в дома на тъста на директора на бившата ДАИ Цветелин Цветанов в плевенския град Долни Дъбник. Само от там бяха иззети близо 410 хиляди лева в различни валути.

Екип на "По света и у нас" се опита да разговаря и да снима на място в дома на Цецо Гетов, но никой не отвори. Съседите отказаха да се срещнат с екипа ни, но разказаха, че познават Цецо Гетов и съпругата му като добри хора. Гетов работи като охранител в частна земеделска кооперация, а жена му е служител в община Долни Дъбник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на хляба
Ден на хляба
Млади астрономи се събраха във Варна
Млади астрономи се събраха във Варна