НОВИНИ

Над 9,2 млн. чуждестранни туристи са посетили България през миналата година

С 5% се увеличава ръстът на чуждестаранните туристи, посетили нашата страна през 2018 г. Данните обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на конференция в София. Според нея 2018 г. е била изключително успешна за сектора. Целта на министерството е популяризиране на вътрешния туризъм, а кампанията е под патронажа на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:24, 09.02.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Българите все повече да избират България. Това е амбицията на хората, които ще работят 2019 г. да бъде годината на вътрешния туризъм. В специален клип боксьорът Кубрат Пулев рекламира страната ни. В кампанията ще участват и най-малките общини, които имат какво да покажат.

Николина Ангелкова - министър на туризма : С цел максимално да насърчим пътуването в страната, да опознаем малко познатите места и региони.
;

Над 3,75 млн. пътувания и над 8 млн. нощувки на българи в страната са отчетени миналата година.

Николина Ангелкова - министър на туризма : В последните 3 години наблюдаваме ръст от реализираните нощувки на българи на територията на страната, в рамките между 1 и 2 процента, тази година са 2,3, което не е много, но е показателно, че вървим нагоре.Няма да крия, че 2019 ще бъде динамична година, изключително трудна в борбата за всеки един турист.
;

Българите трябва да се убедят, че и тук могат да получат качествено обслужване, каза председателят на парламента.

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание - Нека да възпитаваме и да отглеждаме така децата си, че когато ги попитаме в коя страна искате да живеете, да работите, да почивате, да казват - естествено България.

Усилията са България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хуан Гуайдо призова армията да допусне хуманитарната помощ от САЩ
Хуан Гуайдо призова армията да допусне хуманитарната помощ от САЩ
Германската антимонополна служба въвежда нови регулаторни мерки срещу „Фейсбук“
Германската антимонополна служба въвежда нови регулаторни мерки срещу „Фейсбук“