НОВИНИ

Увеличава се броят на загиналите след експлозията в химически завод в Китай

47 загинали и 640 ранени - това е равносметката до момента, след вчерашния взрив в химически завод в Китай. Случаят предизвика вълна от гняв сред обществото, заради серията от инциденти в заводи в страната през последните години. Причините за взрива все още се разследват.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:42, 22.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Мощна ударна вълна, която избива прозорци и врати в радиус от няколко километра. Последвалият след експлозията в Янчън пожар обхваща няколко съседни фабрики. 192 екипа на пожарната, 930 военни и 3500 души медицински персонал се включват в спасителната операция. Огънят е потушен едва към 3 сутринта местно време.

Китайският президент Си Дзинпин нареди жителите на засегнатия район да получат финансова помощ за справяне с последствията. Повечето хора помислили, че става земетресение.

- Бум, и всичко се разтресе. Добре, че никой не беше близо до прозореца.
;

Хората са преселени да живеят там през 2013-а заради строежа на завода. Споделят, че винаги са знаели, че рано или късно тук ще се случи инцидент. Въпреки, че спасителните екипи носеха защитни маски, на местните жители не е отправена препоръка да направят същото или да се евакуират.

68 предприятия, разположени в химическия индустриален парк на град Янчън временно спряха работа. Най-малко 90 от пострадалите при взрива хора са в критично състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Брус Уилис похарчи близо 10 милиона долара за разкошна вила
​Брус Уилис похарчи близо 10 милиона долара за разкошна вила
Телевизионният център в Пловдив на 48 години
Телевизионният център в Пловдив на 48 години