НОВИНИ

Увеличават поетапно заплатите на шофьорите в столичния градски транспорт

Столичният общински съвет прие тригодишна програма, по която ежегодно да бъдат увеличавани възнагражденията на шофьорите от градския транспорт с по 10%. Програмата ще започне да се изпълнява от догодина. Така до 2023 г. възнагражденията на водачите ще се увеличат с 30%, като се очаква следващото повишение да бъде от 1 март следващата година. Вижте повече от Карина Караньотова, която следи днешното общинско заседание.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:54, 11.07.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Столичният общински съвет одобри отпускането на средства за нови автобуси, тролейбуси и трамваи като част от мерките за по-чист въздух в столичната градска среда. Освен това, подписаното днес споразумение гарантира увеличаването на възнагражденията на шофьорите от градския транспорт с по 10% през следващите три години.

Дончо Барбалов, зам.-кмет по транспорта: Това, което се гарантира с днешното решение на болшинството в Общинския съвет, е една устойчива програма за ръст на заплатите в градския транспорт. Знаете, това е една ключова услуга, която общината предоставя. Изчисленията показват, че за 2020 г. това означава с 20 млн. лв. повече, които ще бъдат отделени точно за увеличение на заплатите на служителите и работещите в градския транспорт.

Преди заседанието, на протест пред общината се събраха недоволни граждани, които внесоха петиция срещу презастрояването в район "Овча купел", както и в цяла София.

Павел Миланов: "От общината очакваме да си влезе в правомощията. Частните имоти наистина са неприкосновени. Ние нямаме нищо против техни собственици и инвеститорите, но искаме общината да има градоустройство. Искаме градско планиране. Планът на София определя как да изглежда един квартал. Един квартал не може да изглежда блок, до блок и между тях блок. Градоустройството куца на Столична община и затова излизаме ние, за да им кажем - спрете по този начин!

От сдружение "Спаси София" днес внесоха сигнал до прокуратурата във връзка с ремонта на "Граф Игнатиев". Очаквайте подробности в следващите ни емисии!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тестват готовността на V блок на АЕЦ Козлодуй за работа на повишена мощност
Тестват готовността на V блок на АЕЦ "Козлодуй" за работа на повишена мощност
Родители на онкоболни деца протестираха пред здравното министерство
Родители на онкоболни деца протестираха пред здравното министерство