НОВИНИ

Увеличават войнишките заплати от 2019 г.

Политическият съвет на "Обединените патриоти" одобрява и подкрепя дейността на председателя и ръководството на парламентарната група, представителите в Министерския съвет и управленската програма. Под тази обща декларация сложиха подписи Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов. Лидерът на ВМРО заяви, че различията в мненията в коалицията остават, но отношенията са изгладени.

Александър Марков
от Александър Марков
19:35, 11.09.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

От изпълнението на управленската програма зависи пълния мандат на правителството, заявяват в своето общо решение лидерите на Обединените патриоти.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната : Значи е имало полза от синята каска. Най-гениалният българин Васил Левски го е казал - кажи ти моите кривици, аз твоите и да вървим напред. Това е винаги бил и моят апел.
;

Валери Симеонов остава на своята позиция - против министерските оставки, каза Каракачанов. Но премиерът има право сам да си избира министрите.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Аз също казах, че подкрепям неговите аргументи за това, че не могат да се жертват министри по този бърз начин, без да е доказана вината им, в конкретния случай с катастрофата, защото какво трябваше да направим - видяхте, че след 10 дни имаше друга катастрофа, в която само поради късмет и щастие нямаше нови жертви. Какво трябва да направим? Да уволним зам.-министрите?
;

Нови проектопромени в Закона за отбраната целят повишаването на войнишките заплати от 2019 г., като възнаграждението ще зависи не само от военния ранг, а и от отговорността и натовареността на конкретната позиция.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Нашата идея е с тези увеличения, които ще направим и сме ги заложили като средства, да изравним стандарта на заплащане, който получават българските военнослужещи. Той да бъде съвместим с този на един друг държавен служител или въобще работещ човек в България, защото не може да искаш с трици да ловиш маймуни.

Целта е заплатите да скочат с 10% догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще поскъпнат ли хлябът, млякото и месото заради новата цена на газа?
Ще поскъпнат ли хлябът, млякото и месото заради новата цена на газа?
Цвета Караянчева се срещна с председателя на Народната скупщина на Сърбия
Цвета Караянчева се срещна с председателя на Народната скупщина на Сърбия