НОВИНИ

Увеличил се е броят на образуваните производства от страна на КЗК

Увеличил се е броят на образуваните производства от страна на Комисията за защита на конкуренцията - това беше отчетено днес в парламента, където беше приет Докладът на Комисията за 2016 г.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
21:33, 21.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
увеличил броят образуваните производства страна кзк

Председателят на КЗК Юлия Ненкова заяви, че за 10 месеца Комисията е свършила толкова работа, колкото не е свършила за 5 години преди това.

В тема на спор се превърна казуса около съмненията за картел при горивата. Тази точка от дневния ред стана причина и за взаимни обвинения от страна на бившия шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро и председателя на Партия Воля Веселин Марешки.

Веселин Марешки - зам.-председател на НС, ВОЛЯ: Оня ден ми се налагаше спешно да тръгна за Пловдив и понеже бензиностанцията ни е на другия край на София, заредих в картела, на 16 литра - 8.50 платих отгоре.... И някой трябва да излезе и да обясни на българския народ в районите, където е по-скъпо, защо го ограбват.
Емил Димитров - депутат от ПГ "Обединени патриоти": По отношение на фирмите аз имам снимки на митничари на цистерни от варненска фирма, които пълнят в един данъчен склад, по документи се води, че отиват в друг данъчен склад, без да се разтоварва горивото, отива някъде по бензиностанциите, това не е злоупотреба на фирмата, а злоупотреба на втория данъчен склад, който манипулира уредите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 услуги на държавната администрация вече ще са по електронен път
12 услуги на държавната администрация вече ще са по електронен път
Заради новите санкции на САЩ Русия отмени двустранна среща на равнище дипломати
Заради новите санкции на САЩ Русия отмени двустранна среща на равнище дипломати