НОВИНИ

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Управителят на ВиК Перник инж. Иван Витанов беше освободен от поста заради кризата с водата. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
16:46, 20.11.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

По-рано днес в Перник хората излязоха на протест заради водния режим в града и околните села. Напрежението ескалира, след като недоволните щурмуваха сградата на ВиК в града и поискаха оставката на управителя на водното дружество. По думите им графикът на режима не се спазва, а взетите мерки срещу кризата с водата в язовир "Студена" са закъснели.

Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие: В чисто комуникационен план в последната седмица нещата се изтърваха от негова страна по отношение на липсата на адекватна информация както в местната власт, говоря за общината, така и сред местната общественост. Инж. Витанов не изпълни част от задълженията, които има съгласно одобрения от КЕВР бизнес план и най-вече тези, свързани с водозагубите. Има почти 15% разминаване, разбира се в негативен порядък, между заложените цели за 2019-та и отчетените водозагуби. При 60-62% водозагуби във ВИК-мрежата на община Перник, ние имаме 75% водозагуби по настоящем.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатен топъл обяд за ученици от варненско училище
Безплатен топъл обяд за ученици от варненско училище
Бетонният мост в Пловдив ще остане като транспортна връзка
Бетонният мост в Пловдив ще остане като транспортна връзка