НОВИНИ

Заплита се интригата в американските избори

Според проучванията на общественото мнение Тръмп стопява преднината на Клинтън в последните дни на кампанията. И двамата кандидати трескаво се опитват да привлекат още избиратели на своя страна.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
19:30, 02.11.2016
Чете се за: 00:57 мин.
По света

лед седем дни ще знаем кой е следващият президент на Съединените щати. Днес обаче подкрепата за двамата е изравнена. Според проучване на Eй Би Си и в. "Вашингтон поуст", за първи път от май досега Тръмп изпреварва Хилари с 46% срещу 45 % процента. Повечето национални проучвания обаче й дават преднина от около 2%.

По традиция на финалната права, надпреварата се пренася на терена на колебаещите се щати - или както ги наричат американците - бойните полета на изборите. Там ще се реши към кого ще се наклонят везните. В Уисконсин Доналд Тръмп призова избирателите, които вече са участвали в ранното гласуване и са подкрепили Клинтън, да анулират вота си.

ДОНАЛ ТРЪМП, кандидат за президент на Републиканската партия: Ако сте пуснали бюлетина за Хилари Клинтън, но съжалявате за това.... Ако сте тук, или в Мичиган, Пенсилвания или Минесота, можете да промените вота си и да го дадете за Доналд Тръмп.

В някои щати това е възможно, като избирателите могат или да пуснат нова бюлетина, или да се явят повторно пред урните на 8 ноември.И докато Тръмп се фокусира върхускандала с имейлите на Клинтън, като го нарече най-големият от Уотъргейт насам, Клинтън също акцентира върху слабото място на Тръмп - отношението към жените пред избиратели във Флорида, един от най-оспорваните щати.

ХИЛАРИ КЛИНТЪН, кандидат за президент на Демократическата партия: След седмица ще изберем следващия президент и главнокомандващ. Не мисля, че изборът може да е по-ясен. От това, което знаем, Тръмп със сигурност е прекарал много време да унижава, да обижда, и да напада жени.

Неяснотата около изхода от изборите и перспективата от Тръмп в Белия дом разклати и финансовите среди, на азиатските и европейските пазари доларът и цената на петрола се понижиха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриот украси колата си с трибагреника и лика на Вазов
Патриот украси колата си с трибагреника и лика на Вазов
Нова спортна зала отвори врати в Гоце Делчев
Нова спортна зала отвори врати в Гоце Делчев