НОВИНИ

Полицаите, обвинени в грабеж на микробус с цигари без бандерол, остават в ареста

Пловдивският окръжен съд остави в ареста двамата полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, срещу които е повдигнато обвинение за грабеж на микробус със 75 масетрбокса цигари без бандерол за близо 300 000 лева.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
17:26, 13.06.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Според прокуратурата в края на май двамата са нападнали собственика на буса Ерхан Хаков в склад на булевард "Кукленско шосе", завързали са го с белезници и взели цялата стока. Цигарите били претоварени в колата на съучастник, който в следващите дни започнал да ги разпродава.

При обиск в дома му са открити 12 пълни и 4 празни кашона с цигари, но мъжът не е сред задържаните. Според защитата на полицаите няма доказателства, че двамата са извършили грабеж, а собственика на буса казал, че товара бил омекотител за пране.

Анна Викова, прокурор в Окръжна прокуратура-Пловдив: Обвинения са повдигнати на двамата обвиняеми... за квалифициран грабеж по 199 отнетото имущество е в големи размери, единия от обвиняемите Модев има и второ обвинение за това че не е спазвал правилата за съхранение на иначе законно огнестрелно оръжие.

Зоя Тошкова, адвокат на Петър Атанасов: Това, в което ни обвиняват - за грабеж - няма доказателства за това първо, защото свидетелските показания на пострадалия са много противоречиви, второ виждате, че обвинението е за цигари, а имало омекотител там, никой не е направил оплакване, че са му изчезнали 75 мастербокса с цигари.
;

Двамата полицаи са били заснети от охранителните камери в склада, но според защитата качеството на записите било лошо, а разпознаването било извършено по снимки, за това го оспориха пред съда. Стефан Модев и Петър Атанасов заявиха пред съда, че не са извършили престъпление, че до сега са имали само награди и никога не са били наказвани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финландското правителство оцеля
Финландското правителство оцеля
Фалшиви сигнали на 112 за незаконен добив на дървесина в Кюстендилско
Фалшиви сигнали на 112 за незаконен добив на дървесина в Кюстендилско