НОВИНИ

​В Аржентина се събират лидерите на 20-те най-могъщи икономики в света

Форумът се очертава да бъде един от най-конфликтните от създаването му. Очакванията са срещата на върха да бъде подчинена на последните световни кризи. Преди началото Съединените щати, Канада и Мексико подписаха ново търговското споразумение, което ще замени Северноамериканското търговски споразумение за свободна търговия - НАФТА.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
18:26, 30.11.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

С протести и с охрана от 22 000 полицаи Буенос Айрес посрещна световните лидери.

Рядко се случва на форуми да се засекат почти всички основни фигури, замесени в международните кризи. Но сега, на срещата на Г-20 присъстват президентите на Съединените щати, Русия, Турция, Китай и саудитският принц Бин Салман. Очаква се темите за климата и пазарите да бъдат изместени от кризата между Украйна и Русия, търговската война между Съединените щати и Китай и скандалът "Хашоги".

Заключителната декларация от срещата едва ли ще доведе до напредък в политическо или икономическо отношения. За това пък двустранните срещи ще бъдат следени с голям интерес.

Американският президент вече отмени разговора си с Владимир Путин. Надеждата за кратка импровизирана среща все пак остава. Тръмп ще се срещне с германския канцлер, която закъснява заради проблем със самолета ѝ и с китайския лидер.

С интерес се очакват и разговорите на Владимир Путин. На форума в Аржентина той ще се срещне с европейски лидери, които му отправиха критики заради напрежението в Азовско море.

По програма саудитският принц трябва да разговаря с френския президент. Това ще бъде първата му среща със западен лидер след убийството на журналиста Хашоги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правосъдният министър коментира условията, в които живее Иванчева в ареста
Правосъдният министър коментира условията, в които живее Иванчева в ареста
Директорът на Държавно горско стопанство-Силистра остава в ареста
Директорът на Държавно горско стопанство-Силистра остава в ареста