НОВИНИ

В Берлин повдигнаха обвинение на българина, ритнал момиче по стълбите в метрото

Говорителят на берлинската прокуратурата Мартин Шелтнер заяви, че на 26-годишния български гражданин са повдигнати обвинения в нанасяне на тежка телесна повреда.

bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 25.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
По света

В края на миналата година органите на реда в Берлин разпространиха видео материал от камера за наблюдение, на който се вижда как група младежи преследват момичето. Накрая един от тях внезапно го блъсва в гърба с крак и то пада по лице надолу по стълбите. В резултат на падането момичето чупи ръката си и получава натъртвания. Нападението е извършено малко след полунощ.

Този случай на непредизвикано насилие възмути германската общественост и в продължение на няколко дни беше една от най-обсъжданите теми в Германия. Групи във „Фейсбук” се обединяваха в търсене на извършителя и установяване на самоличността му. Отначало се смяташе, че нападението е извършено от бежанци. Инцидентът стана на 27 октомври 2016, но доби публичност в началото на декември след като полицията разпространи видео кадрите.

От 18 декември заподозреният е задържан.

Извършителят на нападението е 26-годишният Светослав Стойков. Той беше задържан на централната автогара в Берлин на връщане от Франция. Ако бъде осъден, Стойков може да получи до 10 години затвор. Останалите мъже от групата, преследвала момичето, също са българи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еманюел Макрон и Марин льо Пен на поклонение на полицая, убит на Шанз Елизе
Еманюел Макрон и Марин льо Пен на поклонение на полицая, убит на "Шанз Елизе"
Започва кампания за ремонт на мемориала на Делчевия род в Благоевград
Започва кампания за ремонт на мемориала на Делчевия род в Благоевград