НОВИНИ

В битка срещу Сарком на Юинг... и институциите

Една майка е готова на всичко, за да излекува детето си с диагноза - тумор на костния мозък. През май животът на Бистра и 4-годишния ѝ син Емо се променя. След удар в детската градина и редица изследвания невинното образувание, което се е получило, всъщност се оказва - Сарком на Юинг на дясната лопатка. От Фонда за лечение на деца в чужбина отказват финансиране. На Бистра ѝ е обяснено, че тук можело да се започне с химиотерапия. А за по-нататъшното лечение ще се мисли по-късно. Но майката започва дарителска кампания за спешно събиране на средства. Срещаме Бистра в деня, в който пред Министерството на здравеопазването се състоя поредния протест срещу управлението на Фонда.

Христина Христова
от Христина Христова
08:40, 08.10.2016
9634
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

На този протест всички знаят за случая на Емо. Май точно той е прелял чашата на търпение у родителите. След два обществени съвета на Фонда за лечение на деца с положително становище, Бистра все пак получава отказ детето ѝ да се лекува в чужбина.

Протестът приключи. Но въпросите остават. Като този например - къде у нас Емо може да се лекува?

- За съжаление в България не може да се проведе цялото лечение на това заболяване. И след като се запознах с няколко семейства, които са започнали тук с химиотерапия разбрах, че не са постигнали нищо, в крайна сметка опират до чужбина... и предпочетох да започна лечението на едно място, където могат да го докарат до края. Сами си търсихме клиниката в чужбина, пак от чуждия опит. в тази клиника се лекува друго дете, със същото заболяване... Накрая не ти остава нищо друго, освен да се посмееш сам на себе си.

Започват кампания - открита е банкова сметка, отскоро могат да се пращат и дарителски смс-и. Лечението на Емо в Турция започна. До момента средствата за химиотерапията почти са събрани. Но тепърва ще стане ясно колко ще струва операцията и евентуалната лъчетерапия. Затова помощта на всички е много важна. А Емо - той се бори.

;

Нашата помощ днес е всичко за Емо и семейството му. Той няма време да чака - Фонда, държавата, някой... Има нужда от нас сега. Казват, че за неговото заболяване са важни първите 8 месеца, до момента са изминали 5.

Между другото, Емо много обича да ходи на детска градина. И там всички го очакват с нетърпение.


Превод по дарителска сметка в Райфайзенбанк::

IBAN BG41RZBB91551007400206 BGN
BIC RZBBBGSF
Титуляр: Емил Ангелов Каров

Или:

Дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хранителният режим на децата през есента
Хранителният режим на децата през есента
Предлагат оцет и заместителите му да се продават отделно
Предлагат оцет и заместителите му да се продават отделно