НОВИНИ

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията

Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания за учениците през априлската ваканция. Всеки ден, в различни часове, децата могат да тренират любимите си спортни занимания, под ръководството на лицензирани специлисти.

bnt avatar logo
от Слави Илиев
09:13, 03.04.2019
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

В дните, в които децата със сигурност имат достатъчно свободно време, община Благоевград и спортните клубове са направили плътен график, за всички желаещи да спортуват.

Румяна Станоева: За поредна година община Благоевград и спортните клубове организират тази програма за активна заетост на учениците през свободното време. Най- различни видове спорт сме включили, така че да се задоволят и най- изтънчените желания. Имаме баскетбол, плуване, спортна стрелба.
Виолета Калпачка: Не че нямат нужда от почивка, но въпреки това са ангажирани. Нещо което те играят тренират и правят удоволствие. Било футбол, било баскетбол, каквото и да е няма значение, важното е че е спорт. Спортуват за здраве за удоволствие. Най- важното не седят пред компютрите, лаптопите.

Определено най- голям интерес има към тренировките по футбол. Голяма част от децата, които правят първи стъпки в този спорт, продължават със заниманията и след периода на безплатните тренировки по време на априлската ваканция.

Слави Костурков: След това вече децата, които си продължат и видят една любов към футбола, така да се каже да се възпитава в тях, винаги може да се намери време и след това заедно с училището да тренират.

Организаторите на спортната ваканция очакват повече деца да се включат в заниманията, отколкото през 2018 г.

Румяна Станоева: Забелязваме такава тенденция, както и след това обратна връзка с треньорите от клубовете които са включени в програмата. Има много деца които по принцип практикуват даден вид спорт, но благодарение на програмата да опитат и нещо друго, след което намират своя спорт. Така че увеличават се децата които се възползват от нашата програма.

Част от спортните клубове сред които и този по ориентиране е бягане Младост, пък предлагат и нещо по- различно във времето, като децата не са на училище, а пък техните родителите имат малко повече свободно време.

Красимир Данаилов: В 10 часа имаме обявена в страницата на клуба открита тренировка за деца и родители. Искаме да интегрираме и родителите към спорта.

Графикът с часовете за тренировки в отделните видове спорт е публикуван на интернет страницата на община Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутати одобриха разпродажба на имоти на ВМЗ - Сопот
Депутати одобриха разпродажба на имоти на ВМЗ - Сопот
​Българските евродепутати се готвят за нова битка по пакета Мобилност
​Българските евродепутати се готвят за нова битка по пакета "Мобилност"