НОВИНИ

В Благоевград отбелязаха международния ден на театъра

С шествие по централните улици на Благоевград, студенти от специалност „Актьорско майсторство” към Югозападния университетотбелязаха Международния ден на театъра, който честваме днес. Артистите от Драматичен театър „Никола Вапцаров” подготвиха 5 дневен маратон с един от най-известните си спектакли, които поставят на благоевградска сцена.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Бързачка
19:34, 27.03.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Облечени в костюми под съпровода на музика студентите направиха традиционното си шествие. Идеята им е да разкажат на хората повече за театралното изкуство.

Катерина Велчева, режисьор: Много малко хора знаят, че именно 27 март е Международния ден на театъра, а това е една традиция, която датира още от 1961 година насам.

Бъдещите актьори разказаха, че са избрали професията, защото това за тях е начин на живот, а излизането на сцена пред публика ги зарежда с положителна енергия.

Васил Виденов, студент по актьорско майсторство: Това не е само да можеш да влезеш в живота на някой друг, но наука за самия човек, за самия живот!

Театралния маратон, който организира Драматичния театър „Никола Вапцаров” ще продължи до 31 март, като цените на билетите са промоционални.

Симона Спасова, ПР Драматичния театър „Никола Вапцаров”: Всички билети за вечерни представления са на цени от 7 лв, а детското представление, дете и неговия придружител, влизат в салона на театъра за 5 лв.

От община Благоевград са предвидили през цялата седмица представления и изненади за децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена беше залята с киселина в София
Жена беше залята с киселина в София
Победа и загуба за българите на Eвропейското първенство по бокс до 22 години
Победа и загуба за българите на Eвропейското първенство по бокс до 22 години