НОВИНИ

В Благоевград се проведе фестивал на толерантността

Днес по повод Международния ден на толерантността в Благоевград се проведе фестивал, в който участваха деца от училища в областния град. Фестивалът се организира по проект на Сдружение „Активно българско общество".

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Бързачка
17:00, 16.11.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

За да покажат толерантността си към хора от различни етноси, ученици от четири благоевградски гимназии и доброволци рисуваха плакати с призиви, че всички сме равни. Прегръщаха преминаващите хора, защото вярват, че обичта е по-силна от омразата. Раздава сладкиши и значки с надпис „Без омраза”.

Кирил Спасов: "Както знаете, в Благоевград има различие голямо между ромското малцинство и българите, както и между турското малцинство и те са ясно откроими. Ние искаме да покажем, че без значение откъде произлизаме, ние всички сме равни. "

Моника, ученичка:
"Ами хората са различни и днес много често се среща омразата, насилието, било то физическо или психическо и с този фестивал ние искаме да разпространим любовта и да спрем колкото се може, доколкото ни е възможно омразата."

Учениците, които днес участваха във фестивала, са преминали през специален курс за толерантност и са научили, че хората от различни етноси, различни социални групи и различни населени места всъщност са еднакви и трябва да проявяват уважение по между си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът определи мониторинговия доклад като витиеват
Президентът определи мониторинговия доклад като витиеват
Осъдиха бившия кмет на Хасково Георги Иванов
Осъдиха бившия кмет на Хасково Георги Иванов