Англичанин, представящ се с 61 различни самоличности беше задържан в Бургас при специализирана полицейска операция вчера. Той е арестуван въз основа на Европейска заповед за арест, изададена от съда в английския град Лийдс, заради множество въоръжени грабежи.

Бургас

41-годишният английски гражданин е задържан в района на една от езиковите гимназии в жк."Лазур" след сигнал от британските власти, че на наша територия се намира издирван от тях престъпник, извършил серия въоръжени обири на автосервизи в Лийдс. Разпознат е бързо, защото във външния му вид имало специфична особеност. Криминалстите обаче не уточняват каква е тя.

ст.комисар Калоян Калоянов-директор на ОДМВР-Бургас: Спокойно мога да кажа- изключително бърза и професионална работа на колегите от група „Издирване", при което само в рамките на час и нещо успяха да локализират лицето и то на улицата и да го задържат.

Британските власти са установили, че освен тези 53 самоличности, част от които е използвал и у нас, обявеният за международно издирване се е представял и с още 8.

ст.комисар Калоян Калоянов-директор ОДМВР-Бургас: В момента изясняваме точно причината поради която е тук, но една от причините, според мен, че се укрива.

Англичанинът няма постоянен адрес в България, задържан е за 72 часа, като предстои процедура по екстрадиране и предаването му на британските власти.