НОВИНИ

В дните с мръсен въздух: Деца с дихателни проблеми могат да не ходят на училище

В дните с опасно мръсен въздух учениците с хронични дихателни проблеми ще могат да отсъстват без извинителна бележка по преценка на родителите. Решението е на образователното министерство. В София превантивната мярка вероятно ще се приложи за първи път в петък. Тогава, според прогнозата на метеоролозите, нивата на фините прахови частици във въздуха ще са три пъти по-високи от допустимите 50 микрограма.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
17:46, 05.12.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Таня Михайлова, заместник-министър на образованието: В случай, че имат хронично заболяване и белодробно заболяване, съответно няма да ходят до линия лекар. Това, което обаче е необходимо, е класният ръководител да бъде уведомен.

Ирина Евгениева, родител на учени с астма: Улеснява родителите, защото не всеки път се налага тя да отиде при лекар. Ние вече достатъчно опит имаме и можем да се справим. Така,че няколко дни стоейки си вкъщи може да овладеем нещата докато премине мръсния въздух.

Мая Зафирова, директор на 140 СУ "Иван Богоров": Във всяко едно училище има допълнителни графици на учителите с часове за консултации. Тоест дори и нещо да е пропуснато от конкретния ден, детето има възможност да си навакса.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП разби складове с рекорден брой оръжия и боеприпаси
ГДБОП разби складове с рекорден брой оръжия и боеприпаси
Арестуваха десетки мафиоти от Ндрангета
Арестуваха десетки мафиоти от Ндрангета