COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

В Дубай ​започна най-голямото авиоизложение в света

В Дубай бяха представени повече от 160 летателни апарата. Посетителите можеха да се насладят на изпълнение на сложни маневри от военни летци. Сключиха се и бизнес сделки на стойност милиарди долари.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
11:59, 13.11.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Животът

Високи скорости, самолети за милиарди и пилоти, които не веднъж са преминали звуковата бариера. На авиосалона в Дубай бяха представени последните модели военни разработки в областта на авиацията. Сред тях бяха руският СУ-35, "Юрофайтър Тайфун" с два двигателя, японският "Кавазаки" Ц2 и украинският Ан 70.


;

Небето над Дубай се превърна и в арена на демонстрации на изключително сложни въздушни фигури от военни пилоти. Шестима летци от Китайските военновъздушни сили правиха свредели, лупинги и се движиха паралелно с няколкостотин километра в час.

Елиа, посетител на авиоизложението в Дубай: Много се впечатлихме и определено ни грабнаха вниманието.

Сред пътническите самолети двата американски гиганта "Еърбъс" и "Боинг" показаха най-новите си разработки. Луксозните летателни апарати също предизвикаха внимание.

Андрей Богински, управител на "Руски Хеликоптери": При ВИП клиентите има някой особености. Като тези от Близкия Изток. Те искат повече лукс. Ние пък сме готови да им го предоставим.

На изложението се състоя и една от най-големите сделки със самолети. Авиокомпания "Емирейтс" закупи 40 Боинга 787-10 на стойност 15 милиарда долара.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Намаляват бездомните кучета в Русе
Намаляват бездомните кучета в Русе
Протест срещу закриването на пожарните служби в Пампорово
Протест срещу закриването на пожарните служби в Пампорово