НОВИНИ

В Габрово излязоха на четвърти протест

Четвърти ден на недоволство в Габрово. Днес градът беше блокиран от полиция и масово се проверяваха колите на входовете на населенето място. В следобедните часове бяха задържани хора без лични документи, както и такива, у които са намерени бомбички. Вечерта премина спокойно и без инциденти. Полицията не допускаше на протеста да влизат хора с маски и предупреждаваше, че ще бъде изведен всеки, който си крие лицето.Вижте и още в прякото включване на Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:04, 13.04.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На протеста тази вечер дойде и Венцислав Иванов, който беше бит от трима роми в денонощния магазин, където работи и това доведе до протестите в града.

Защо реши да дойдеш и на протеста?

Венцислав Иванов: Нормално е да подкрепя всички хора, които ме подкрепиха в този труден момент. Подкрепям протеста, който е насочен не срещу етносите, а просто срещу подобен вид агресия. Затова съм тук, защото мисля, че нашият протест трябва да е мирен и да е насочен точно в тази насока. Не само на агресията с агресия трябва да се отвръща, много хора трябва да се замислят дали ще вършат нещо подобно. Като виждат колко народ се е събрал, в името на подобно нещо.

Протестиращите поискаха и оставката на кмета Таня Христова, ето какво отговори тя:

Таня Христова: За решаването или за подобряване на която и да е ситуация, една институция или един орган не е достатъчен. Изводът, който всички трябва да си направим, е че за да сме наистина отговорни пред хората, всички институции трябва да работим в синхрон. И точно тази тема изобщо не е подходяща да си прехвърляме вината като институции, една на друга. А иначе, ако смятате, че оставката на кмета на Габрово ще реши ромския проблем на България, отговора мисля, че сами можете да си го дадете.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 години от основаването на Българския културен клуб в Скопие
11 години от основаването на Българския културен клуб в Скопие
Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж Брекзит
Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"