В Габрово излязоха на четвърти протест

Четвърти ден на недоволство в Габрово. Днес градът беше блокиран от полиция и масово се проверяваха колите на входовете на населенето място. В следобедните часове бяха задържани хора без лични документи, както и такива, у които са намерени бомбички. Вечерта премина спокойно и без инциденти. Полицията не допускаше на протеста да влизат хора с маски и предупреждаваше, че ще бъде изведен всеки, който си крие лицето.Вижте и още в прякото включване на Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
преди 11 месеци
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На протеста тази вечер дойде и Венцислав Иванов, който беше бит от трима роми в денонощния магазин, където работи и това доведе до протестите в града.

Защо реши да дойдеш и на протеста?

Венцислав Иванов: Нормално е да подкрепя всички хора, които ме подкрепиха в този труден момент. Подкрепям протеста, който е насочен не срещу етносите, а просто срещу подобен вид агресия. Затова съм тук, защото мисля, че нашият протест трябва да е мирен и да е насочен точно в тази насока. Не само на агресията с агресия трябва да се отвръща, много хора трябва да се замислят дали ще вършат нещо подобно. Като виждат колко народ се е събрал, в името на подобно нещо.

Протестиращите поискаха и оставката на кмета Таня Христова, ето какво отговори тя:

Таня Христова: За решаването или за подобряване на която и да е ситуация, една институция или един орган не е достатъчен. Изводът, който всички трябва да си направим, е че за да сме наистина отговорни пред хората, всички институции трябва да работим в синхрон. И точно тази тема изобщо не е подходяща да си прехвърляме вината като институции, една на друга. А иначе, ако смятате, че оставката на кмета на Габрово ще реши ромския проблем на България, отговора мисля, че сами можете да си го дадете.
Топ 24
Най-четени