НОВИНИ

В Генерал Тошево очакват правителството да се съобрази с местния вот

Кабинетът Борисов даде надежда на жителите на община Генерал Тошево за спиране на концесията за добив на природен газ в Добруджа. На среща с премиера и министрите на енергетиката, на околната среда и на земеделието са обсъдени резултатите от проведения местен референдум и желанието на хората правителството да се съобрази с него.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надя Карапанчева
15:40, 04.01.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Премиерът и неговият екип са поели ангажимент в най-скоро време да бъде намерено адекватно решение на казуса.

Валентин Димитров, кмет на община Генерал Тошево
“Най-важното от срещата беше, че всичко ще бъде направено в интерес на хората. Най-важни са животът, здравето и не на последно място поминъкът.”

Министрите са били запознати обстойно с несъответствията на доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на кандидат-инвеститора. Министерството на енергетиката няма да предприеме никакви действия по издаване на търговско откритие за добивни дейности преди окончателното решение на екоинспекцията във Варна. Очаква се това да стане до края на март.

Атанас Атанасов, Инициативен комитет против добива на газ
“Но очакваме в това решение да бъдат много добре и внимателно разгледани всички наши становища, които са достатъчно добре аргументирани против това инвестиционно намерение.”

Атанасов заяви, че оставят институциите да работят спокойно в рамките на този разумен срок, но предупреди, че няма да чакат решението до безкрайност. Съвместно с правителството ще се работи за решение, което да не накърни интересите на страната, ако инвеститорът заяви претенции чрез съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неофициално: Спецакцията край Луково е свързана с шесторното убийство
Неофициално: Спецакцията край Луково е свързана с шесторното убийство
Хиподил, Контрол, Ревю и Нова генерация с общ концерт през април
"Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" с общ концерт през април