НОВИНИ

В Карлово протестираха заради непочистен път

Жителите на квартал в Карлово се вдигнаха на бунт, защото затрупаните от сняг улици не се почистват. След като вчера в друг квартал на улицата почина 60-годишен мъж, а линейката не можа да стигне до него защото закъса в снега, днес хората сами започнаха да чистят улиците, на които живеят.

bnt avatar logo
от Станислава Цветанова
19:15, 19.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Хората разказаха, че в квартала живеят много възрастни хора и деца, на които във всеки един момент може да им се наложи да повикат бърза помощ, която обаче не може да стигне до домовете им.

"Защото тука имам една стара майка, която вчера патронажът не можа да ѝ донесе храна. Има болни хора, има малки деца болни. Ей го къде е Карлово и ние сме няма на 20 метра от пътя и виж какво е. Или пък бърза помощ да дойде да опита, никой не може да се качи, не е в състояние", споделя местен жител.

По заледената стръмна улица падна 70- годишен мъж, който по чудо не пострада по-сериозно.

Петър: Ама се натъртих, бая се ударих. Много опасно, то не може да се върви пеш, как с кола да вървиш.

Хората от квартала се обърнали за помощ към общината, но от там им отговорили, че фирмата, с която имат сключен договор, не може да смогне с техниката.

"Нямат никакви трактори, ние им казахме, ако нямат трактори, има частни трактори, които могат да ги наемат и да си платят", сподели карловец.

От общината уточниха, че в момента се опитват да наемат още снегопочистваща техника от други фирми.

Стойо Карагенски, зам.-кмет на Карлово: И очакваме оферта от фирмата, която е сключила договор с агенция "Пътна инфрастуркутура" и поддържа държавните пътища.

Заради непочистените улици големи загуби ще има и шивашка фирма, тъй като камионите не могат да стигнат до цеха, за да натоварят продукцията ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 100 съкратени миньори от Бабино протестираха за неизплатени обезщетения
Около 100 съкратени миньори от "Бабино" протестираха за неизплатени обезщетения
Свършиха въглищата в Пазарджик
Свършиха въглищата в Пазарджик