НОВИНИ

В Каварна отглеждат пъпеши - рекордьори

Земеделец от Каварна отгледа гигантски пъпеши с тегло близо 9 кг. 36-годишният Красимир Иванов се занимава с градинарство от 2006 г., но досега не е имал такава реколта.

bnt avatar logo
от Надежда Карапанчева
10:42, 03.08.2019
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Тричленната фамилия Иванови е заложила на поливно земеделие - отглежда пипер и домати на открито върху площ от около 300 дка. Майка, син и дъщеря имат още оранжерийно производство и сами отглеждат разсада си.

Красимир Иванов: Абсолютно всичко, като започнем февруари месец от разсадите до края на ноември сме ангажирани с производството.

Изненадите тази година, макар и сушава идват от бостана - един от първите пъпеши е с тегло над 8 300 кг. Майката на Красимир споделя, че такъв плод се отглежда с любов.

Иванка Димитрова, майка на Красимир: Той е агроном по професия и с много любов, всичко го прави с много любов към земята. Баща ми беше голям градинар и може би е наследил дядо си.

На празника на пъпеша в село Българево днес семейството ще представи още по-сочен плод с тегло 8 880 кг. Красимир е заложил на нов български сорт, с който се надява да спечели състезанието за най-голям пъпеш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добрите неща стават бавно и трудно
Добрите неща стават бавно и трудно
Маестро Борислав Иванов на 88 години
Маестро Борислав Иванов на 88 години