В навечерието на Никулден: Пътят на рибата до трапезата

В навечерието на Никулден. Как посреща празника един от големите производители на риба в русенско? Какви са проблемите в сектора? Каква риба слагаме на трапезата си и как да разпознаваме качествената стока?

от Роман Сушков
преди 3 месеци
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Антон Стоянов, производител на риба: Проблемите в рибовъдството са много, но основният е, че трябва да работим в тези условия. В момента е минус 8 градуса и ние трябва да товарим риба.
За моя радост сивият сектор от година на година намалява. И от 20-ина години, откакто се занимавам с риба, чувствително е намалял.

Над 80% от производството му от сладководна топлолюбива аквакултура отива за Румъния, каза още той.

Антон Стоянов: Аквакултурите и специално рибарството си имат програма. Ние нямам директно плащане, както имат земеделците, свиневъдите и т.н.
Ако някой има желание да получи субсидия за предприятия за обработка, за инвентар, има си програма.
Има субсидия, но нямаме директни плащания както имат всички останали, което не е много добре за сектора.

Цялото интервю вижте във видеото.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени