​В неделя пускат движението по северното платно на бул. "Цариградско шосе"

Движението по северното платно на бул."Цариградско шосе" при Орлов мост /от страната на сграда "Царевецъ"/, което в момента се ремонтира, ще бъде пуснато на 20 август, неделя, съобщиха от Столичната община.

от БТА
преди 3 години
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
​В неделя пускат движението по северното платно на бул. Цариградско шосе

Движението ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка. С това са се ангажирали от фирмата изпълнител на обекта при проверка на място днес от кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Евгени Крусев.
Към момента е приключило полагането на основния пласт асфалтова настилка в северния участък. Той е изпълнен след цялостното фрезоване и поставяне на стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.

Днес започва полагане на последния износващ пласт асфалт на бул."Цариградско шосе" по централното пътно платно за директно движение в северната част на булеварда. Утре ще се полага последния пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на булеварда към бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Технологията на работа изисква горещото асфалтово покритие да изстине 48 часа, за да се стегне и заздрави. След което ще бъде възстановено движението.

Ремонтните работи ще продължат в южното пътно платно на бул."Цариградско шосе" /от страната на езерото Ариана/, което ще се затвори за движение. Едновременно с ремонта на южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" ще се извърши и текущ ремонт на участък от бул."Евлоги и Христо Георгиеви" между Орлов мост и бул. "Гурко". При благоприятни метеорологични условия работата по двата булеварда се очаква да приключи за седем дни и да бъде възстановено движението.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени