НОВИНИ

Борисов отговаря на депутатски въпроси за посещението си в Русия

Четири от петте парламентарни групи подкрепиха програмата за модернизация на Българската армия, против бяха единствено от "Воля". ГЕРБ, БСП, "Обединени патриоти" и ДПС гласуваха "за". След това депутатите преминаха към парламентарен контрол. Пръв по програма на депутатски въпроси отговаря премиерът Бойко Борисов. Той беше попитан от Антон Кутев от БСП за резултатите от визитата му в Москва. Преди това обаче по традиция парламентарните групи излязоха с декларации.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:35, 08.06.2018 (обновена)
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

На днешния парламентарен контрол премиерът трябваше да отговори на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев за резултатите от визитата му в Москва. Преди да излезе на трибуната обаче, от БСП взеха думата за декларация.

Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП за България": Смея да твърдя, че такова чудо няма по света, почти година премиерът не е идвал в парламента, за да отчете работата на правителството, скоро се срещнах с лидери на партийна вишеградска четворка и ви уверявам господин Борисов, брилятен пример за работеща парламентарна демокрация. Дори тези силни лидери преди всяко заседание на европейски институции се явяват пред парламентите си, получават подкрепа и отиват със самочувствие на срещите им, че зад тях стоят парламентите им.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Няма български държавник, няма български политик, който за такъв кратък период от време да е бил приет от всички европейски лидери, от всички лидери на Западните Балкани и България да е била посредническата страна, която действително да създаде и да посредничи на тази европейска перспектива за западните Балкани.

След тези декларации дойде ред и на отговора на премиера за посещението в Русия:

Бойко Борисов - министър-председател: Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние - бях се подготвил да ви отговарям по-другояче, но това, което той трасира, аз отидох да видя какво е трасирал - то не беше трасирано нищо. Благодаря.
Антон Кутев - зам.-председател на ПГ "БСП за България": Във вашия Министерски съвет това, че работата ще се води в "прикладном плане" е преведено, че преминаваме към работа на практика. Да ви кажа, тоя, който ви е превеждал, щото не сте вие, не знаете езика, това не значи същото. Това, че работата ще се води в "прикладном плане", означава, че оттук нататък политиката е изчерпана.
Бойко Борисов - министър-председател: От едната страна нашите партньори пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да повярвам накрая? А три часа си говорихме най-добронамерено. И като дойде сега в България тая година, ще помоля да седне с вас, на руски, да ви обясни и той какво мисли.

Премиерът каза още, че от БСП използват случая да си разменят реплики с него, което по думите му, на никого не помага.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Със скандал започна кампанията за втори референдум за Брекзит във Великобритания
Със скандал започна кампанията за втори референдум за Брекзит във Великобритания
Евродепутати изготвиха програма срещу двойните стандарти на горива
Евродепутати изготвиха програма срещу двойните стандарти на горива