НОВИНИ

В община Минерални бани ще бъде реконструирана ВиК инфраструктура

В община Минерални бани ще бъде реконструирана и обновена водопроводна инфраструктура, съобщиха от местната администрация. За целта е бил подписан договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони, е казал зам.-кметът на общината Нуртин Сабри.

bnt avatar logo
от БТА
10:06, 10.12.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
община минерални бани реконструирана вик инфраструктура

С отпуснатите средства от 5 828 381 лева без ДДС ще бъде реконструиран външен водопровод от помпена станция "Караманци" до селата Боян Ботево и до Ангел войвода. Ще бъде реконструирано и трасето от помпена станция "Караманци", предвижда още проектът.

Обновяването на вътрешния водопровод в Боян Ботево и Ангел войвода представлява цялостна подмяна на амортизираните етернитови тръби с полипропиленови, е уточнил още Нуртин Сабри.

По проекта ще бъде реконструирано и трасето от помпена станция "Сърница" до село Сърница. Ще бъде извършена и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в Минерални бани - втори етап. Реализацията на проекта ще доведе до минимум загубите от питейна вода и разходи за аварии, е пояснил зам.-кметът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технически проблем блокира работата на КАТ
Технически проблем блокира работата на КАТ
МВР провежда мащабна акция в старозагорско село заради незаконна дървесина
МВР провежда мащабна акция в старозагорско село заради незаконна дървесина