НОВИНИ

В "Още от деня": Тома Биков и Христо Проданов в спор за интервюто на президента

В изявлението на президента не беше казано нещо ново, а беше по-скоро тясно партийно търсене повече, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод интервюто на Румен Радев в предаването на БНТ "Панорама". Христо Проданов от БСП пък открои, че думите на Радев съвпадат с 90% от меннеито на българите.

bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 11.12.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Тома Биков - депутат от ГЕРБ: В изявлението на президента не беше казано нещо ново, а беше по-скоро тясно партийно търсене повече.

Биков не отрече, че не е лошо да се посочват проблемите от президента.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Направи ми впечатление за посочване на алтернатива, но без конкретика освен визия за България, която посочи като единствена алтернатива на сегашното управление. Говорене за корупция и разпад на медиите, но не посочи конкретно къде и кои.

Позицията на президента за Костинброд за мен е изненадваща, там има съдебно решение, каза той.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Това беше огромен скандал, който граничи с опит за преврат и това че президентът го артикулира и то в контекста на това, че практически признава или по-скоро става съпричастен към този опит. Трябваше да има съдебно решение към тези, които организираха Костинброд, защото беше опорочен изборен процес.
;

Смятам, че той казва това, което и 90% от българите мислят, каза пък зам.-предс. на ПГ "БСП за България" Христо Проданов.

Христо Проданов - зам.-предс. на ПГ "БСП за България": Ако това интервю беше дадено от български граждани, щеше да съвпадне с мнението на президента. Изборните правила принципно са честни, но броенето на бюлетините и провеждането на изборите е нечестно. Не се спазва Изборният кодек, така тълкувам думите на президента. Явно има предвид машинното гласуване. Проблемите са много и един от тях беше Костинброд. Например, там където гласуваме, аз и семейството ми и мои приятели - имам нула гласа на последните избори. Алтернатива като политики и правене на такива, а това го няма, не ни посочва нас президентът. Смятам, че той казва това, което и 90% от българите мислят.

Вижте цялата дискусия във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ с изцяло нов проект за опасния път край Своге
АПИ с изцяло нов проект за опасния път край Своге
Антъни Иванов стана осми на Световното първенство по плуване в Китай
Антъни Иванов стана осми на Световното първенство по плуване в Китай