Четирима младежи загинаха при тежка катастрофа на пътя Плевен - Русе тази нощ. Младежите са футболисти от клуба на Павликени. Те са на възраст между 18 и 20 години. Прибирали се от мач, шофьорът не спрял на знак "СТОП" и бил пометен от ТИР. Утре в Павликени е обявен ден на траур.

Павликени

Треньорът на футболиния отбор на Павликени, разказа, че вчера след мача в село Козловец, капитанът Димитър Кушев и още трима от съотборниците му решили да останат, за да се видят с приятели в селото.

Димитър Тодоров - треньор ОФК "Павликени": "Бяхме с четири коли, трите коли си тръгнахме, а четвъртата кола са отишли до село и явно са останали. Едно от момчетата вкара гол вчера, а Кушев вече беше изявен голмайстор на Павликени."

На път за Павликени в района на село Горна Студена колата, в която пътували футболистите не спряла на знак „СТОП", излязла на главния път Плевен - Русе и била ударена от тежкотоварен камион.

гл. инсп. Атанас Атанасов, началник на „Пътна полиция" - Велико Търново: "За съжаление когато пристигат нашите екипи на място, има трима убити, а едното момче почива в линейката на път за болницата."

Съотборниците на загиналите футболисти решиха да дарят на семействата им премията от последния спечелен мач.

Четирима футболисти от Павликени са жертвите от сблъсъка на пътя Плевен - Русе

Четирима футболисти от Павликени са жертвите от сблъсъка на пътя Плевен - Русе

Четирима футболисти от местния футболен клуб на Павликени са жертвите на катастрофата край Горна Студена тази нощ, съобщи кметът на града инж. Емануил...