COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Община Петрич събира средства за трима жители, нуждаещи се от скъпо лечение

Община Петрич се обедини в кампания за събиране на средства за трима жители на общината. От скъпо лечение се нуждаят 15-годишно момиче, 21-годишен младеж и жена на средна възраст. Част от необходимата сума вече е събрана с благотворителни инициативи и с кутии за дарения, поставени в търговски обекти в града и селата.

от Николай Янев
13:23, 05.03.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

В общината се събират средства за 15-годишната Йоана Иванова от село Яворница, 21-годишния Борислав Мицков от Коларово и Лидия Трайкова, на 45-години от град Петрич.

Кирил Стоянов - кмет на село Самуилово, община Петрич: Всички се лекуват на различни места, всички се борят с тези злокачествени и страшни болести и ние се надяваме на всички тях да можем да помогнем .

Йоана е ученичка в 10-и клас и в момента е в болница в Турция. Вече е преминала няколко курса на лечение с химиотерапия и лъчетерапия, които са платени със средства, събрани от дарения. Предстои ѝ операция.

Божидар Яков, село Яворница: Операцията е на 18 март, което ще рече, че до 18 март ние трябва да съберем още 40 000 евро.
Валентина Качева, село Яворница: Благодарни сме на цялата община, че се отзовават на помощта, която търсим от тях.

В събирането на средства за тримата активно участва и петричкото сдружение „Заедно можем повече". От сдружението осигуряват скъпоструващи инжекции от Англия, необходими за 21-годишния Боби от Коларово, който е настанен в българска болница. Затова са били помолени от близките му. Помагат и на Лидия Трайкова, която се лекува в здравно заведение в Русия.

Антония Мантарлиева,Сдружение „Заедно можем повече": Сумата, която трябва да се събере за третия курс на лечение, е 21 260 евро, с които Лидия в момента не разполага. Ние сме поели инициатива и благодарение на всички жители на нашия град и на селата, много дарители се отзоваха.

Сумата трябва да бъде събрана до края на април. В община Петрич се надяват, че ще успеят, както са успявали досега.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Русенска фирма иска да изгради нова площадка за рециклиране на кораби
Русенска фирма иска да изгради нова площадка за рециклиране на кораби
В Бургас търсят деца от ромски произход, за да ги връщат в училище
В Бургас търсят деца от ромски произход, за да ги връщат в училище