НОВИНИ

Пловдив е домакин на среща на Асоциацията на българските училища в чужбина

На 12-тата среща на Асоциацията на българските училища в чужбина вицепрезидентът Илияна Йотова призова обучението на български език в чужбина да бъде утвърдено като средство за приемане във висше училище в България. Според вицепрезидента трябва да се спре използването на неверни исторически факти в страни, в които има българска диаспора и да се признае Кирило-Методиевото дело.

bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 27.07.2019
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Илияна Йотова откри в Пловдив конференция под надслов "Съхранението на българския език и родовата памет по света - път към Родината". Организатор е Асоциацията на българските училища в чужбина.

Илияна Йотова, вицепрезидент: Езикът всъщност създава онази безкрайна духовна територия, на която пребиваваме всички ние. И която се надявам, че с обща помощ, и това, което полагаме като усилия, тази територия ще бъде принадлежност и на бъдещите поколения и на децата ни. Затова днес моето обръщение, моето слово, е към вас, уважаеми преподаватели. Не толкова към представителите на тези институции, които стоят пред вас, защото ние комуникираме непрекъснато помежду си - съветваме се, координираме нашите действия. Но сме наясно, че без вас, преподавателите, тази голяма мисия, за която говоря, няма как да бъде изпълнена.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес се провежда традиционният Витоша летен фест
Днес се провежда традиционният Витоша летен фест
Състезатели от пет държави мерят сили в скоростно нареждане на Куба на Рубик
Състезатели от пет държави мерят сили в скоростно нареждане на Куба на Рубик