COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Пловдив е домакин на среща на Асоциацията на българските училища в чужбина

На 12-тата среща на Асоциацията на българските училища в чужбина вицепрезидентът Илияна Йотова призова обучението на български език в чужбина да бъде утвърдено като средство за приемане във висше училище в България. Според вицепрезидента трябва да се спре използването на неверни исторически факти в страни, в които има българска диаспора и да се признае Кирило-Методиевото дело.

от БНТ
11:41, 27.07.2019
Чете се за: 00:27 мин.
Животът

Илияна Йотова откри в Пловдив конференция под надслов "Съхранението на българския език и родовата памет по света - път към Родината". Организатор е Асоциацията на българските училища в чужбина.

Илияна Йотова, вицепрезидент: Езикът всъщност създава онази безкрайна духовна територия, на която пребиваваме всички ние. И която се надявам, че с обща помощ, и това, което полагаме като усилия, тази територия ще бъде принадлежност и на бъдещите поколения и на децата ни. Затова днес моето обръщение, моето слово, е към вас, уважаеми преподаватели. Не толкова към представителите на тези институции, които стоят пред вас, защото ние комуникираме непрекъснато помежду си - съветваме се, координираме нашите действия. Но сме наясно, че без вас, преподавателите, тази голяма мисия, за която говоря, няма как да бъде изпълнена.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Джип се движи с рекордните 136 км/ч по Подбалканския път
Джип се движи с рекордните 136 км/ч по Подбалканския път
Състезатели от пет държави мерят сили в скоростно нареждане на Куба на Рубик
Състезатели от пет държави мерят сили в скоростно нареждане на Куба на Рубик