НОВИНИ

В Пловдив създадоха ​работна карта за превенция на опасните селфита

Карта с опасните селфита разработват експерти от няколко институции в Пловдив. Областната дирекция на МВР съвместно с регионалното управление по образованието са разработили програма, която насочва вниманието и на децата и на родителите как да се предпазят от опасната мода, наречена „търсене на перфектния кадър".

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
07:42, 18.10.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Сигнали за опасни селфи снимки получават все по-често от полицията в Пловдив. Любителите на екстремните гледни точки за самозаснемане избират най - често влакови композцици, мостове, покриви на високи сгради, изоставени обекти и строежи. До края на следващия месец повечето места ще бъдат описани и сигнализирани от полицейските инспектори.

Ст. инсп. Стоян Имандиев - „Охранителна полиция", ОД на МВР-Пловдив: С цел тези обекти да бъдат максимално обезопасени, да се ограничи достъпа до тях, евентуално да имат охрана при определени условия, която да ограничи инциденти с деца, които се опитват да си направят опасни селфита.

Полицейски служители ще посетят всички професионални гимназии и средни училища в Пловдивска област. Тинейджърите са групата, към която са насочени мерките в работната карта. Партньори на полицията в проекта ще бъдат учители, педагогически съветници и училищни психолози.

Димитър Ставрев - старши експерт в РУО-Пловдив: Съвместо с родителите трябва да разяснят на учениците, че много често тези харесвания са важни, не са реални, тъй като голяма част от тях са от непознати хора.

Само в Пловдивския регион през последните години има няколко случая на селфита, завършили с тежки последствия. При всички тях деца пострадаха от волтова дъга, след като се опитали да се снимат върху влакови композиции.


;

Вижте повече в прякото включване на Димитър Димитров във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заблуждаващи оферти: Кои са капаните при резервация?
Заблуждаващи оферти: Кои са капаните при резервация?
Очаква ни лятно време през почивните дни
Очаква ни лятно време през почивните дни