НОВИНИ

Изграждат повдигнати пешеходни пътеки в Пловдив

Съоръженията са разположени на рискови за пресичане места, по най-натоварените булеварди в града. Първите четири пътеки вече са в експлоатация.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
15:54, 10.10.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Новите пешеходните пътеки са поставени в районите "Южен", "Западен" и "Централен" на опасни за пресичане места, където често стават катастрофи. Едно от тях е булевард "Марица-юг".

Галена Паскова: Очакванията са след поставянето на новите съоръжения скоростта по улиците да падне значително. Мненията на хората обаче дали това ще се случи са различни.

Предстои изграждането на още 10 повдигнати пътеки до края на годината. Голяма част от тях ще бъдат разположени в близост до училища, по настояване на директори.

инж. Борислав Кръстев, директор на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта" - Пловдив: На всички места, където е допустимо и възможно да бъдат изградени подобни елементи, тоест чрез изкуствени неравности да се снижава скоростта на движение.

Жителите на Пловдив, които ежедневно се налага да се пазят от профучаващите автомобили, настояват и за съпътстваща светлинна сигнализация до новите пътеки, с която да се ограничи скоростта на движение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна има център за решаване на спорове в морския бизнес
Във Варна има център за решаване на спорове в морския бизнес
България отново с отличие за добър кредитополучател
България отново с отличие за добър кредитополучател