НОВИНИ

В „Плюс това“: Румънка рисува върху пясък

През януари в рамките на TEDx България лектор ще бъде молдовската художничка Анна Мунтеану. От няколко години тя живее и твори в Румъния, стига до финала на предаването „Румъния търси талант". Тя рисува с пясък.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
17:01, 16.12.2017
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Ана признава, че намира щастие в щастието на другите.

Ана Мунтеану, художник: Във времето около Рождество хората са по-щастливи, по-позитивни са. Около себе си виждаш повече усмивки. И това ме вдъхновява да съм щастлива. Майка ми ме научи на нещо - трябва да обичаш хората повече, отколкото обичаш себе си. Винаги наблюдавам какво правят хората, за какво говорят, какво ги занимава. Намирам щастието, когато виждам около себе си щастливи хора. Това ме вдъхновява.
Ана Мунтеану, художник: Казвам се Ана Мунтеану. Аз съм художничка. Тази история е дълга, колкото живота ми. Започнах да рисувам, когато бях на 2 години и никога не съм спирала.

За нея рисуването с бои е твърде статично, но рисуването с пясък носи уникална емоция и движение.

Ана Мунтеану, художник: Картините с маслени бои са някак си статични. Показваш ги на изложба и толкова. Да рисуваш с пясък, означава да раздвижиш картините - както чрез движение, така и с емоция. За мен е интересно как една композиция може да се развие в история. Това е нов начин да изразиш себе си и начин да общуваш с публиката.
Ана Мунтеану, художник: Смисълът на живота е в чувствата и в това как ги изразяваш. Имало е хора, които са ми казвали - като погледнах картините ти, за първи път в живота си видях как съм се чувствал. Аз съм щастлива там, където са картините ми, там където са галерията и ателието ми. Всичко това е с мен навсякъде. Така че, аз съм щастлива там, където мога да работя и да творя..
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея е извършила кражба на онлайн криптовалути
Северна Корея е извършила кражба на онлайн криптовалути
Гръцката полиция е арестувала 32-ма турски граждани в надуваема лодка
Гръцката полиция е арестувала 32-ма турски граждани в надуваема лодка