НОВИНИ

В подкрепа на онкоболни деца

Десетки хора сe включиха в кампанията на две студентки от Пловдив да подарят празник на децата от Клиниката по Онкохематология в университетска болница „Свети Георги“. Така за всяко от тях ще има подаръци, както много игри и забавления.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
19:45, 31.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Каузата да подарят празник на децата е по идея на Мелпомена, която се е лекувала в същото отделение и знае колко потискаща е болничната обстановка. Бистра, която е студентка в Медицинския университет, веднага се включва.

Бистра Костова: "Аз знам, че родителите могат да им осигурят това, обаче друго е когато дойде непознат човек, като ти се усмихне, като поговори с теб, като те разведри малко, това искаме да направим. Понякога парите не са важни."

Неотлъчно до Бистра е дъщеря ѝ Дея. Тя подарява балон и усмивка на всеки, който се е отзовал на инициативата. От нейната детска градина вече са подготвили рисунки за връстниците си, които се лекуват в отделението.

Бистра Костова: "Тук е моментът да благодаря на всички мои колеги, преподаватели, познати и непознати хора, на моите приятели и семейство от село Бряница от толкова много километри и те се включиха."

Близо 20 деца се лекуват в момента в клиниката по детска онкохематология. Миналата седмица на гости им беше кучето терапевт Мона. Бобтейлът ще е с тях и на Първи юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьори подготвят протести
Шофьори подготвят протести
​Русия: Авиацията ни не е атакувала сирийския град Идлиб
​Русия: Авиацията ни не е атакувала сирийския град Идлиб