НОВИНИ

В последния ден преди поскъпването в някои автобуси нямаше билетче за левче

От утре пътуваме с по-скъпи билети за градския транспорт в София. Старите билети от левче вече няма да важат, и ако пътуваме с тях ни чака и двойно по-висока глоба - от 40 лева. Защо обаче в последния ден, в който важат старите билети, в някои превозни средства шофьорите продаваха единствено от новите по-скъпи билети - вижте репортажа на Диана Тодорова.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:25, 31.05.2016
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Вместо последно да се возят за левче, някои от пътниците на автобус 102 рано днес бяха принудени да си купят по-скъпото билетче, което ще важи от утре.

Симеона Джуброва: Днес се качих за работа в 8:30 и забелязах, че шофьорът продава от новите билети, които са по лев и 60 и на многобройните въпроси от страна на пътниците отговорът му беше, че такова е нареждането отгоре.

А билети от левче?

Симеона Джуброва: Билети от левче нямаше.

Румяна Милова, директор на Центъра за градска мобилност: Във връзка с подадени сигнали и извършена проверка по линия 102 установено е, че част от водачите не разполагат с превозни документи за еднократно пътуване, имам предвид такива, които са валидни към днешна дата, заради което въз основа на направените констатации ще бъдат наложени санкции към транспортния оператор.

Получихме и още един сигнал за продавани билети от лев и 60 - в тролей номер 2 - също рано сутринта. От Центъра за градска мобилност отговориха, че проверяват случая. Новите по-скъпи билети вече се продават, но заради по-високата цена все повече хора избират да пътуват с карти.

Анна Ненова: Много е удобно това, което предлагат - целогодишна карта за 365 лева, но малко така наведнъж да се дадат 365 лева... разбира се, по-добре е от 500-те, които бяха.

Любка Николова: Картата ще си заредя за един месец за цялата градска мрежа - по-евтино излиза.

От утре можем да заменим старите си билетчета от левче за новите, като доплатим разликата от 60 стотинки. Талоните за 10 пътувания, които до днес струваха 8 лева, също могат да се сменят за валидни, като се доплатят 4 лева за новата цена от 12 лева.

Това може да направим във всички пунктове за продажба на билети и карти, но не и при шофьорите на градския транспорт. Замяната на старите електронни карти ще става само на 4 места в София - пунктовете на площад „Възраждане", площад „Бански", на булевард „Княгиня Мария Луиза" 86 и при метростанцията на НДК. Старите документи можем да заменим до края на септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи срещу новото билетче спираха тролеи и автобуси
Протестиращи срещу новото билетче спираха тролеи и автобуси
Нов подлез между кварталите „Овча купел“ и Горна баня
Нов подлез между кварталите „Овча купел“ и "Горна баня"