НОВИНИ

В Прага започна фестивалът на българското кино

В Прага започва фестивалът на българското кино. За десета поредна година чешката столица посреща най-новите и успешни български филми. Кои от тях са в програмата на юбилейното издание и каква е енергията в първата вечер, разказват специалните ни пратеници - Анна Ангелова и операторът Станислав Ангелов.

bnt avatar logo
от Анна Ангелова
20:45, 15.03.2018
Чете се за: 00:26 мин.
Още

Тази година в програмата на кинофестивала са включени 10 заглавия, а прожекциите продължават до 22 март. В момента зрителите гледат филма "Вездесъщият".

Галина Тодорова - директор на Български културен институт в Прага: Продължаваме утре вечер с "Извън пътя" на големия български режисьор Николай Волев. Втората прожекция утре вечер е на "Събирач на трупове". В събота отново имаме два филма - "Възвишение", и "Маймуна". В неделя имаме прекрасната приказка "Лили рибката". Смея да твърдя, че фестивалът се превърна в културно събитие в чешката столица, търсено и очаквано. От самото начало си поставя амбицията, защото всички филми са с чешки субтитри, отделно и с на английски. Ние се стараем и осигуряваме чешки субтитри. Най-честите отзиви,които получаваме, са догодина ще има ли.

Тази година символ на фестивала е кукерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как български моряци спасиха свои колеги в Мексиканския залив?
Как български моряци спасиха свои колеги в Мексиканския залив?
Пореден протест в защита на Пирин
Пореден протест в защита на Пирин