НОВИНИ

В Сапарева баня ще ползват безплатен безжичен интернет

Система от безплатен интернет на обществени места ще заработи в община Сапарева баня в рамките на инициатива на ЕС. За изграждането и поддръжката на мрежата днес общината получи ваучер на стойност 15 000 евро от българския еврокомисар Мария Габриел.

bnt avatar logo
от БНТ
20:53, 19.04.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Сапарева баня е една от 113-те одобрени български общини, кандидатствали за финансиране в рамките на кампанията на Европейския съюз.

Мария Габриел, еврокомисар: За първи път имаме проект, в който Европа работи пряко с общините, което е много важно. Не само с големите общини, а с всяка община, до най-малкото населено място. 120 милиона евро е бюджетът ни, целим да покрием между 6000 и 8 000 общини в Европа.

Голямото предимство на кампанията за безплатен интернет е, че всички точки в Европа са свързани в мрежа.

Мария Габриел, еврокомисар: Веднъж регистрирал се в една от точките, ще получиш достъп до всички останали точки в Европа, ето това ми се иска да бъде Европа, която носи полза в ежедневието на хората. Да дадем възможност и на нашите възрастни хора да имат пряка връзка със своите деца, със своите внуци, и да дадем възможност и на фирмите да ни предлагат нови продукти, нови услуги и така привлечем вниманието и на повече инвеститори от Европа.
Калин Гелев, кмет на община Сапарева баня: Един път като се регистрират нашите гости, туристи или жители, ще имат възможност в цяла Европа да споделят своите впечатления от нашата прекрасна община.

По време на посещението си в Сапарева баня, българският еврокомисар разгледа и археологическите разкопки на древния град Германея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни от Сухопътни войски унищожиха невзривила се граната в Благоевград
Военни от Сухопътни войски унищожиха невзривила се граната в Благоевград
Валентин Златев вече не е управител на „Лукойл-България“
Валентин Златев вече не е управител на „Лукойл-България“