НОВИНИ

Най-малко 5000 мотористи откриват сезона в София тази събота

Поне 5 000 мотоциклетисти ще участват в шествието по случай откриването на мотосезона в София в събота. Тази година той се провежда под мотото "Не на агресията по пътя". От полицията съобщиха, че през последните години има спад на инцидентите с мотористи, но призоваха за повишено внимание на шофьорите в началото на интензивния пролетен сезон.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
12:29, 29.03.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Съботното шествие ще тръгне след 10:00ч. от традиционния сборен пункт - площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски", и ще продължи по улиците на София. За мотоциклетистите откриването на сезона е знаменателен празник с важно послание.

Иван Саздов - президент на мотоклуб „Gentlemen MC“: "На пътя искаме да има повече толерантност и много по-малко агресия. Време е вече да се уважаваме като хора на пътя, а не като животни в джунглата - борба за залък."

Очаква се шествието да привлече интереса на софиянци. Mотоклубовете, Столичната полиция и общината ще работят заедно за контрола на движението.

Комисар Тенчо Тенев - началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР: "За миналата година имаме намаление, малко намаление на инцидентите с мотористи. Когато има добра организация, когато знаят, че, както казват те на груб език "куките чакат някъде"... Ние не сме куки, ние сме нормални хора и искаме... Чакаме ги, за да им предотвратим неприятния инцидент и за да не плачат после родителите им."

По данни на полицията членовете на мотоклубовете рядко участват в пътни инциденти. Самите мотоциклетисти обещаха на столичани да видят атрактивно и безопасно съботно шоу.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партиите трябва да подадат отчетите си в Сметната палата до 31 март
Партиите трябва да подадат отчетите си в Сметната палата до 31 март
Откриха група редки индокитайски тигри в Тайланд
Откриха група редки индокитайски тигри в Тайланд