НОВИНИ

В пловдивското село Крумово недоволстват срещу засиления трафик

Напрежение в пловдивското село Крумово заради засиления трафик от тежкотоварни камиони, който минава по централната улица от няколко седмици. Причината е изграждане на пречиствателната станция на Асеновград, което наложило временна организация на движението и отклоняване на тежките камиони през селото. Община Асеновград обаче не е съгласувала тази процедура със съседната община Родопи, на чиято територия се намира Крумово.

bnt avatar logo
от БНТ
06:39, 09.02.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В момента през Крумово минават всички камиони над 10 тона в посока Кърджали и обратно. Преди няколко седмици кметицата на Крумово случайно видяла указателните табели на асеновградско шосе за въведената временна организация на движението.

Румяна Самоковарева – кмет на село Крумово: "За да си запазят централна градска част на Асеновград от тежки автомобили те насочват трафика през нашето населено място, без да са питали, без да ни искат разрешението".

Според наредбата за временна организация на движението при дълготрайни строителни дейности трябва да се изготви проект за обходен маршрут, който да бъде съгласуван с другите общини. Това обаче в случая не е направено.

Камионите в момента минават по главната улица, където са училището, детската градина и повечето търговски обекти. Хората са силно притеснени, че вибрации от камионите ще увредят пътната настилка, под която се намира и главния водопровод.

Мария Божилова: "Като минават камионите, после се образуват направо ями. Всичко се тресе, достатъчно са ни самолетите".
Георги Иванов: "Има деца тук с колелета пресичат и е опасно".
Румяна Самоковарева – кмет на село Крумово: "Преди години, ако си спомняте, имахме проблеми с пропадане на пътя, това ми е едно от основните притеснения, това са едни камиони над 10 тона, нашите пътища не са конструирали за такъв голям график".

От община Асеновград вече подготвят нов обходен маршрут, който ще минава през Катуница по републиканския път Е-80 и околовръстния път на ЖК „Тракия” в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте днес в 18.00 ч. по БНТ: Григор Димитров срещу Янович
Гледайте днес в 18.00 ч. по БНТ: Григор Димитров срещу Янович
В София гласуват нова наредба за прием в детските градини
В София гласуват нова наредба за прием в детските градини