COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

В Швеция са притеснени от липсата на интерес преди мача с България

В Шведския футболен съюз са притеснени сериозно от липсата на зрителски интерес за утрешния мач на Френдс Арена между домакините и България, среща от група А в Световните квалификации. "Фиаско: Едва половината стадион ще се напълни", пише вестник Афтонбладет в днешния си материал за мача.

от Източник: БТА
15:29, 09.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
швеция притеснени липсата интерес мача българия

Ден преди мача са продадени едва 20 хиляди билета, докато капацитетът на съоражението е 50 653 места. А прогнозите са евентуално до края на деня продадените билети да скочат на 25 хиляди.

"Ние винаги сме искали пълен Френдс Арена за нашите мачове. Това е нашият постоянен стремеж, коментира директорът по комуникациите на Шведския футболен съюз (СвФФ) Никлас Бодел.

За да бъдат привлечени още хора, централата ангажира младежи, които да раздават флайъри около Скандинавия Мол и да агитират гражданите да подкрепят националния си отбор срещу България. Също така беше взето решение да бъдат намалени цените на местата, които са на третия етаж или най-отдалечени от терена.

"Надяваме се, че повече хора могат да си позволят да си купят билети, затова сме намалили цените на някои сектори, добави Бодел.

"Вслушахме се в критиките за мача с Холандия и сега се надявам, че публиката ще ни подкрепи отново.

Срещу Холандия съоръжението също не е било пълно- 36 хиляди фенове на Трите корони са подкрепяли тима.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Затлъстяването в развиващите се страни се увеличава
Затлъстяването в развиващите се страни се увеличава
Редица земетресения бяха регистрирани в Западна Турция
Редица земетресения бяха регистрирани в Западна Турция