Въпреки че днес движението е било изключително интензивно, сериозни задръствания не са се образували, казаха от Министерството на вътрешните работи. По данни на Агенция "Пътна инфраструктура" към момента повечето от пътищата в страната са сухи, но започват снеговалежи по основните магистрали "Хемус" и "Тракия", които се налага да бъдат обезопасявани на момента, заради което се въвеждат ограничения както за движение на тежкотоварни камиони, така и се спира цялостното движение на определени части.

В момента ограничение има на Витиня, в района на Ботевград, край Враца. Освен това от Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да се движат изключително внимателно на АМ "Тракия", в участъка между Чирпан и Стара Загора.

В София 140 снегопочистващи машини с в готовност да се включат при увеличаването на снеговалежа, в момента се почистват южните планински квартали на столицата.

Заради засиления трафик от МВР увеличават своите проверки. Освен за превишена скорост те следят за всички останали нарушения, които могат до доведат до застрашаване на движението. Само за последното денонощие заловените случаи на шофьори с алкохол в кръвта над допустимото са 136.

Гл. комисар Ивайло Иванов, гл. секретар на МВР: На магистрала "Тракия" и магистрала "Хемус" има вече лека снежна покривка и заради това превантивно се предприема спирането на тежкотоварните автомобили над 12 тона в двете посоки между София и Ботевград, за да може напълно да е почистен стария път, тъй като знаете, че във връзка с ремонтите движението на тежкотоварните автомобили е по стария път за Витиня. За тази цел на територията на областите Ловеч и Враца се предприема още там спиране, тука в София, в района на гара Яна.