НОВИНИ

В Сопот връчиха приза „Най-хубав Вазов мустак“

За 15 поредна година община Сопот връчи едно от престижните с отличия за "Най-хубав Вазов мустак". Носител на титлата е журналистът на БНТ Емил Розов.

bnt avatar logo
от Станислава Цветанова
19:35, 11.02.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Конкурсът за Най-хубав Вазов мустак е единственият по рода си, който се провежда в рамките на традиционния празник на виното и любовта в подбалканския град. Комисия избира най-достойният, който да свърже името си с това на народния поет чрез мустака

Емил Розов: Никога не съм били толкова развълнуван и толкова горд с наградата, която получих.Като ученик, после по-късно и като студент аз бях отличен рецитатор, а един от поетите, които съм рецитирал най-много е именно Иван Вазов.

Едно от най-важните условия за спечелването на приза е мустакът да прилича колкото може повече на Вазовия.

Деян Дойнов, кмет на община Сопот: Важното е да има добре поддържан мустак определената личност, разбира се тя е в национален мащаб, не само известни личности, могат да кандидатстват и хора от общината, от града и региона
Емил Розов: Разбира се, че полагам грижи за този мустак и мога да ви кажа, че за 40 години той е бил обръснат един единствен път....на живо в едно телевизионно предаване, в което аз участвах, изпълнявах една роля при която трябваше да ме дегизират като жена.

Сред носителите на наградата е още един журналист от Българската национална телевизия – покойният Димитър Цонев. Днес Емил Розов потвърди, че ще работи за реализирането на идеята на Цонев за учредяване на клуб на носителите на приза за Най-хубав Вазов мустак.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силистренският театър предлага 50% намаление на билет за двама
Силистренският театър предлага 50% намаление на билет за двама
Няколко населени места в Драгоман готвят протест заради лошата инфраструктура
Няколко населени места в Драгоман готвят протест заради лошата инфраструктура