Жители на Сопот започват подписка за оставката на заместник-кмета на общината Николай Новаков. Причината - местната управа не можела да реши проблема със сметище в частен имот.

Сопот

Екоинспекцията в Пловдив установи струпването на отпадъци и възложи на кмета те да бъдат разчистени. Напрежението в Сопот ескалира, след становище на местната управа, че струпаните боклуци са вещи, а не отпадъци, заместник - кметът каза, че навлизането в частна собственост е неприкосновено и ще уведоми Районната прокуратура в Карлово, а общината не разполага със законови механизми, с които да започне почистване. За второто нерегламенитрано сметище, което се разпростира на площ около 5 дка във вилната зона на Сопот се извършва проучване на собствеността.


- Сезирали сме РИОСВ, надяваме се да ни помогнат. От цялата 20-годишна сага с тези боклуци, останах с впечатление, че държавата е безсилна срещу клошарите.
- Общината да си дава оставката и да се махат, денонощно се работи, трупа се и това е.
Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище

Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище

Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище в частен имот в центъра на града. Те се оплакаха, че боклуците често пад...