НОВИНИ

В столичното V РПУ очакват собствениците на изгубени и непотърсени пари

Две големи суми пари - около пет работни заплати са намерени, но непотърсени и се съхраняват в столичното V районно управление. От МВР издирват собствениците.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:31, 12.04.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Изгубените пари са намерени на две места в центъра на столицата. След това те са оставени в пето районно управление.

Първата сума е намерена на 12 януари на тротоара пред Словашкото посолство на бул. "Янко Сакъзов" 9 от случаен минувач. Сумата се равнява на около 4 минимални работни заплати. От полицията са прегледали записи от охранителните камери в районна, посетени са и различни адреси, но притежателят вече четвърти месец така и не е намерен. От МВР изключват парите да са били приготвени за телефонни измамници.

Диана Иванова, инспектор „Криминална полиция" 5-то РПУ: ,,В близост няма такава сграда, откъдето да могат да бъдат хвърлени. Те са намерени изпаднали, а те обикновено карат възрастните граждани да ги пакетират в пликове и разни такива неща".

Втората сума е изгубена на 5 април в хранителен магазин на бул. „Мадрид” 8. Охранителните камери са уловили две жени, които при плащане на касата изпускат плик с пари. Сумата наброява около една минимална заплата и е предадена на полицията от касиерка в магазина.

Диана Иванова, инспектор „Криминална полиция" 5-то РПУ: "Единствено и само може да се докаже произход с точната сума, банкноти, купюри или евентуално тегления на такива в близост до района, където са намерени визирам първата случка, тъй като към втората имаме запис и госпожата няма как да си промени лицето".

Парите ще останат на съхранение в полицията, докато собствениците не бъдат намерени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брад Пит флиртува със Сиена Милър
Брад Пит флиртува със Сиена Милър
Топлите минерални извори край Полски Тръмбеш в плен на бюрокрацията
Топлите минерални извори край Полски Тръмбеш в плен на бюрокрацията