НОВИНИ

В столицата се провежда международната инициатива „Запознай се с програмирането“

В момента в ларгото на столицата се провежда международната инициатива „Запознай се с програмирането“, която има за цел да привлече повече млади хора към професията.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:26, 22.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Като кратко пътуване във виртуалната реалност представят организаторите инициативата си, която има за цел да да привлече младите към програмирането. Тя ще продължи до 22 ч. под купола на Ларгото. Инициативата започна преди два дена, като в това време зрителите имаха възможност да се запознаят с базовите стъпки както в програмирането, така и в роботиката.

Атанас Лозанов, организатор: Не всеки може да стане програмист, но всеки, който има желанието, може да се запознае като потребител с технологиите на бъдещето - виртуална реалност и роботика. Всеки може да се вдъхнови или просто да се забавлява. Всъщност целевата група бяха деца и младежи до 15 години, за които това е част от тяхното ДНК. Щастливи сме, че създадохме технологичен празник, част от инициативата „Запознай се и програмирай“, което се провежда в цяла Европа. Надяваме се, че сме допринесли за разбирането на дигиталната култура.

Триизмерното шоу продължава до 22 ч. тази вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди деца получиха свето Кръщение в цяла България (СНИМКИ)
Хиляди деца получиха свето Кръщение в цяла България (СНИМКИ)
Евроскептиците получиха силни резултати на чешките парламентарни избори
Евроскептиците получиха силни резултати на чешките парламентарни избори