В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ криптовалутите

В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути и цифрови активи. Нарушителите на закона са застрашени от големи глоби и затвор, пише днес вестник "Банкок пост", цитиран от ТАСС.

от Източник: БТА
преди 2 години
Чете се за: 00:27 мин.
По света
В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ криптовалутите

Законът бе публикуван вчера в официалния печат на кралството и влезе в сила незабавно. Според документа в срок от 90 дни всички лица, осъществяващи операции по продажбата на криптовалута, трябва да се регистрират в специална комисия, отговаряща за сигурността на тайландската фондова борса. Нарушението на закона се наказва със затвор до две години или глоба в двоен размер на сумата от извършваните операции. Размерът на глобата не може да бъде по-малък от 500 000 бата (15 600 долара).

Както обясниха от тайландското министерство на финансите, приетият закон цели да се регулират изцяло криптовалутите, а също така да се предотврати прането на пари, свързано с укриването на данъци.

По-рано от тайландската полиция съобщиха, че биткойнът и други криптовалути стават все по-популярни сред престъпните групи в Тайланд, като се използват активно за легализиране на средства, придобити по нелегален начин.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени