НОВИНИ

В знак на протест - превозвачи в Пловдив запалиха камион

В знак на протест срещу пакета "Мобилност" в Пловдив превозвачи изгориха тежкотоварен камион. Те отново заявиха, че ако бъде приета новата регулация, това ще унищожи българския транспортен бизнес. Протестът се организира в Пловдив, защото там са най-големите логистични международни бази в транспорта.

bnt avatar logo
от Росица Колева
19:41, 04.04.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Камионът, облепен с протестни лозунги, бе полят с нафта и запален в базата на една от транспортните фирми. След няколко минути пожарникари го загасиха.

Ангел Траков - председател на УС на Съюза на международните превозвачи: Да видят евродепутатите и цяла Европа. И да се чувстват гузно, защото следващата година хората може да се палят сами, вместо камиони да палят, защото ще загубят 30-годишни фирми, които като собствени деца са създали.

Илия Кустурски е собственикът на камиона, който бе запален, а фирмата му оперира с 15 ТИР-а. Преди ден той е продал най-модерния си камион, притеснен, че няма да може повече да го изплаща.

Илия Костурски - собственик на транспортна фирма: За съжаление не смеем да теглим вече кредити, защото не знаем как ще ги обслужваме. Една несигурност в България ще настане и тя много скоро и тя ще бъде усетена от всички.
;

Превозвачите вярват, че все още имат полезни ходове по време на Румънското председателство.

Йордан Арабаджиев - изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи: Ще ходим навсякъде - в Букурещ, в Брюксел, в Старсбург, но нямаме намерение да се отказваме.

Превозвачите са готови да продължат да палят камионите си, ако исканията им не бъдат чути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се вероятността за Брекзит без сделка
Увеличава се вероятността за Брекзит без сделка
БСП внася подписка в парламента за освобождаването на Пламен Георгиев
БСП внася подписка в парламента за освобождаването на Пламен Георгиев